top of page

Stine Dudda trådte ud af bestyrelsen og rejste til Grønland. (Foto: Eva Seider)

Rom på Pelvorm og vand på Hoge

 

 

(Fra Sydslesvigsk Årbog 2000)

 

Debatlysten var stor, da Flensborg Danske Journalistforening holdt generalforsamling på vadehavsøen Pelvorm i januar 2000.Den ene grund var deltagernes møde med Nordstrands farisæere. Lokalkendte vil vide, at der her ikke er tale om personer, som på en selvretfærdig måde fremstiller sig selv som bedre end andre, men at ordet derimod er en populær betegnelse for en drik, der består af ganske betydelige mængder rom og færre mængder kaffe.Den anden grund til debatlysten var et ændringsforslag til journalistforeningens vedtægter.

 

Ændringsforslaget blev efter en sej kamp vedtaget, så journalistforeningen nu ikke blot er åben for redaktionelle medarbejdere, der har deres hovedindtægt gennem journalistik, men også for løst tilknyttede medarbejdere på Flensborg Avis.

 

Desværre havde forslagsstilleren glemt papiret med den nøjagtige ordlyd på fastlandet, og dette fik paragrafrytterne på barrikaderne.På generalforsamlingen blev tidligere aktivitetshusleder og nu højskolelærer Georg Buhl hædret med FDJ-prisen - det synlige bevis på denne hæder er et emblem fra det tidligere „Freie Deutsche Jugend“ i DDR. Georg Buhl fik prisen for sin vedholdende indsats for pressefriheden og for sit engagement for åbenhed i Sydslesvig.

 

Generalforsamlingen blev afholdt under hyggelige former på „Pension Friesenhaus“ ved Pelvorms seværdige „Alte Kirche“.

 

Christina Kabel blev nyvalgt til bestyrelsen efter Stine Dudda, der har forladt journalistfaget i utide. Siden bidraget til Sydslesvigsk Årbog 1999 har FDJ haft besøg af journalist Jens Nauntofte, der indtil i år var TV-Avisens korrespondent i Berlin.I foråret inviterede vi Nils Thostrup, tidligere chefredaktør for Morgenavisen Jyllands-Posten og JydskeVestkysten, til at give en journalistisk kritik af Flensborg Avis.

 

Da de faglige arrangementer generelt har været ringe besøgt, lod vi resten af 2000 gå op i hygge.Vi havde en lærerig tur til Hallig Hoge i strålende solskin - så her var vand, det vi drak mest af. Turen blev forlænget, da færgen på hjemvejen sad fast i lavvande ud for Slutsil.I sommer arrangerede vi en udflugt til Hamborg, og mens disse linjer kommes på papiret, inviterer vi til fodbold på DGF-pladsen i Flensborg.William Renton Priors Legat gik i år til Stine Dudda.

bottom of page