top of page
Varmer op til jubilæum

 

(Fra Sydslesvigsk Årbog 2008)

 

 

Vi blev 59 år i 2008.Næste år er der 60 års jubilæum i Flensborg Danske Journalistforening (FDJ), og det kommer forhåbentlig ikke til at gå stille for sig.Som tilsluttet forening under SSF har vi fået et tilskud fra SSFs ekstrapulje til jubilæet Det kommer blandt andet til at byde på et muntert og seriøst eftermiddagsforedrag med en dansk medieperson samt en efterfølgende aftenfest, der skal være åben for offentligheden.

 

I 1999 glemte vi helt at holde 50 års jubilæum – mest fordi ingen af os overhovedet vidste, at foreningen var stiftet i 1949. Men stiftelsesdokumentet ligger i arkivet på Dansk Centralbibliotek i Flensborg, og det har givet os vished for, at vi med god samvittighed kan holde jubilæum i 2009.

 

FDJ er både en faglig og en social forening for redaktionelle medarbejdere på Flensborg Avis, anmeldere og freelancere. I det forgangne år har vi gjort mere for at vise vort ansigt for offentligheden, blandt andet ved at oprette profiler på MySpace og Facebook – på sidstnævnte har vi på et halvt år fået omkring 350 venner, og der kommer stadigt flere til. Vi kan anbefale andre foreninger at gøre det samme og lægge billeder og videoer ud fra arrangementer. Det er gratis og kræver kun en person, der har en almindelig begavelse udi det tekniske.

 

Årets højdepunkt var vore fem dage i Berlin i Kristi himmelfarts-dagene. Her boede vi i Pionierlager på Ostel i Berlin-Friedrichshain, et vandrerhjem indrettet i gennemført DDR-stil med møbler, tapet, billeder og andet interiør fra arbejder- og bondestatens tid. Vi var blandt andet nede i Berliner Unterwelten, vi besøgte det tidligere Stasi-fængsel i Berlin-Schönhausen og nåede at besøge Tempelhof-lufthavnen før lukketid.

 

Mens disse linjer skrives arbejder vi på en foredragsaften med Claus Gade Sørensen. Han kommer oprindelig fra Haderslev og var på den danske regerings vegne udstationeret i Irak for at opbygge et irakisk flygtningeministerium og bane vejen for hjemsendelser af afviste irakiske asylansøgere. Claus Gade Sørensen udgav i foråret bogen »På trods af terror« med absurde, tragiske, men også livsbekræftende beretninger om hverdagen i Irak.

 

En anden aktivitet, der efter planen skal finde sted i tidsrummet mellem, at disse linjer skrives og læses, er en udflugt til halligen Øland. Vi kører derover med et dræsinetog, som de lokale har til deres rådighed – en Lore, kaldes køretøjet på tysk.

 

Og julefrokosten må vi ikke glemme at nævne. Den har naturligvis også høj prioritet. Her vil vort mangeårige medlem Lars Geerdes få overrakt vores årlige hæder, FDJ-medaljen, fordi han gennem mange år har bakket trofast op om vore arrangementer og været en næsten fast bestanddel på vore ture og udflugter.

 

2008 blev desværre også året, hvor vi mistede vort æresmedlem Erling Dissing. Han døde i juli efter længere tids sygdom.Erling Dissing var medlem af bestyrelsen fra 2001 til 2006 og et meget aktivt foreningsmedlem. I 2007 flyttede han til Ærø, og det var planen, at vi skulle have lavet en udflugt ud af det og have besøgt ham. Det blev desværre aldrig til noget.

 

VIDEO-LINKS FRA JULEFROKOSTEN:

 

HOLBØL KRO 1

 

HOLBØL KRO 2

 

HOLBØL KRO 3

 

HOLBØL KRO 4

 

HOLBØL KRO 5

 

 

 

 

 

bottom of page