top of page
ØLHENTER FOR SENT TIL FÆRGEN

 

PELVORM. Det var ingen nem sag at opdrive øl en lørdag aften på øen Pelvorm. Og slet ikke i januar uden for sæsonen.

 

Det kunne en halv snes medlemmer af Flensborg danske Journalistforening konstatere, da foreningen holdt sin generalforsamling i pensionen Friesenhof. Pensionen ligger på den vestligste del af øen ved Pelvorms seværdighed, Alte Kirche.

 

Det lykkedes dog generalforsamlingen per mobiltelefon at få kontakt til et af foreningens medlemmer, der skulle ankomme med en færge senere på aftenen. Han købte en ramme øl i en grænsebutik ved Flensborg men kom uheldigvis for sent til den sidste færge fra Nordstrand.Flere timer efter at mørket var faldet på, lykkedes det så pensionens indehaver, familien Jansen, at opspore to kasser Flensburger i bedstefaderens kælder. Og så kunne den selskabelige del af generalforsamlingen begynde.

 

I den seriøse del blev det vedtaget, at ikke kun journalister, der har redaktionelt arbejde som deres hovedindtægt, men også løst tilknyttede medarbejdere på Flensborg Avis kan søge og få medlemskab af foreningen.Til bestyrelsen nyvalgtes Christina Kabel, der overtager kassererhvervet efter Stine Dudda. Hans Christian Davidsen fortsætter som formand og Axel Jensen som næstformand. Som revisorer valgtes Jens Nygaard og Georg Buhl.

 

(fra Flensborg Avis februar 2000)

bottom of page