top of page
Ingen smalle steder i Bredgade

 

 

(Fra Sydslesvigsk Forenings årbog 2005)

 

En dårlig økonomi er ikke nødvendigvis ensbetydende med en dårlig livskvalitet. Det har sociologerne for længst fastslået, og vi kan i Flensborg Danske Journalistforening bekræfte konklusionen.Foreningen har i det seneste år permanent haft et underskud, da vi har brugt pengene, før vi havde dem. Banken sagde nej til, at vi kunne lave overtræk, så det har været bestyrelsesmedlemmerne, der har lagt ud af egen lomme.

 

Til gengæld har vi kunnet tilbyde medlemmerne aktiviteter af kvalitet - hvis vi i dette skrift undtagelsesvis må prale lidt. I februar kunne vi i Lolfodsalen i Slesvig tilbyde en forfatteraften med Leif Davidsen. Det skete i et samarbejde med Slesvig Bibliotek og Sydslesvigsk Forening. Desværre var der et forfærdeligt snevejr, der afholdt mange fra at komme. Blot ikke Leif Davidsen, der var vant til meget mere kulde og sne fra sin tid som Danmarks Radios korrespondent i Moskva. Leif Davidsen gav tilhørerne en god og indholdsrig aften. Han er vidende, seriøs og velforberedt - og samtidig munter at lytte til.

 

I Kristi Himmelfarts-ferien var det så endelig tid til turen, som vi havde planlagt og set frem til i halvandet år. Vi tog et nattog til München, hvor vi tilbragte fire dage.Vi besøgte byens mange attraktioner lige fra Bavaria Filmstadt til Hofbräuhaus og Englischer Garten.

 

I maj gjorde vi omsider alvor af vore store planer. I alt for lang tid var det blevet til for megen snak og for lidt handling. Nogle medlemmer har et body mass index, som de helst ikke vil vide af, og en kondition, der holdes vedlige med intensiv bilkørsel og elevatorer.Til dem havde - og har vi stadig - et godt tilbud: Ugentlig fodbold (billedet) med små mål. Da vi ikke altid var nok spillere, måtte vi dog også hente forstærkning udefra. Men hovedsagen er, at vi har fået rørt andre legemsdele end kæbemusklerne og de fingre, der i dagligdagen trykker på tastaturet.

 

For at vi ikke skal blive alt for magre, er der igen en overdådig julefrokost. Denne gang i Aktivitetshuset i Flensborg. Vi mener i øvrigt også, at netop dette særlige stykke dansk kultur bør plejes i Sydslesvig. Hvert år uddeler Flensborg Danske Journalistforening på vegne af Grænseforeningen William Renton Priors Mindelegat. Det gik i år til Daniel Dürkop, der sammen med denne artikels forfatter og Erling Dissing udgør bestyrelses- trojkaen.

bottom of page