top of page

Gælden skulle gnaves af

 

(Artiklen stammer fra Sydslesvigsk Årbog 2010)

 

Vi har i journalistforeningen fulgt den generelle samfundsudvikling. Efter at have levet over evne i fortiden skal der spares i nutiden.
 

Vort 60 års jubilæumsår i 2009 bød på et væld af aktiviteter, der kostede kassen. Derfor blev 2010 et spareår, hvor gælden fra året før skulle gnaves af. Minustallene var først væk i fjerde kvartal, hvor vi så kunne begynde at lægge til side til årets ufravigelige aktivitet, julefrokosten.
 

Flensborg Danske Journalistforenings eneste indtægter er kontingentet, der er 18 euro i kvartalet. Det eneste tilskud, vi har modtaget i de 12 år, jeg har været formand, var 1500 euro i anledning af 60 års jubilæet. Det var fra Sydslesvigsk Forenings særlige pulje for de tilknyttede foreninger.
 

Generalforsamlingen i 2010 blev holdt i Hansens Brauerei i Flensborg i marts, og her var der genvalg til formand og næstformand Trine Flamming. Generalforsamlingen gav som altid en god debat og blev naturligvis afholdt under hyggelige former.
 

Medlemstallet ligger stabilt, og arbejdet står og falder i høj grad med den lille kerne, der stædigt holder fast i foreningen for at bevare traditionerne.

Vi sætter stor pris på, at journalister emeritus og journalister, der ikke længere er på Flensborg Avis eller er aktive andetsteds i grænselandet, holder fast i foreningen. Derfor gik årets hæder, FDJ-prisen, til tidligere redaktionssekretær på Flensborg Avis, Axel Jensen. Han stoppede på avisen for godt seks år siden for at trappe ned, men har i løbet af årene holdt fast i sit medlemskab. Og selv om han nu har bopæl i Århus, har han jævnligt deltaget i flere af vores ture.                                  Hans Christian Davidsen

 

 

 

bottom of page