top of page

 

Til fodbold i Hamborg

 

(Årsberetningen er en redigeret udgave af den beretning, der blev bragt i Sydslesvig Årbog 2013)

 

Hamborg ligger lige for, og alligevel drøner man for det mest gennem byen på vej sydpå. Flensborg Danske Journalistforening satte i år en pinsetur til hansestaden på aktivitetsprogrammet, og det kom vi bestemt ikke til at fortryde. Vi havde en god tur med fodbold, havnerundfart, øl med måde og en masse snak.

 

Lørdag så vi  Bundesliga-kampen mellem Hamburger SV og Bayer Leverkusen, en kamp som gæsterne vandt 1-0 på et mål kort før slut. Bagefter var vi til pressemøde med HSV-coach Thorsten Fink, og om aftenen tog vi en tur ud i byen, men holdt os dog på dydens smalle sti. Alle fristelser i Hamborg til trods.

 

Søndagen gik med en havnerundfart, og her fik vi sørme set kraner, containere og store skibe, skal jeg love for. Og når man nu er i Hamborg, så skal man naturligvis spise pakistansk. Det gjorde vi - siddende i skrædderstilling ved borde, der ikke var mere end 30 centimeter høje, på persiske tæpper med røgelse, og hvad der ellers hører til. Det gode ved at spise pakistansk i Tyskland er jo, at man kan drikke, at man kan drikke bajersk øl af høj kvalitet til den stærkt krydrede mad!

 

Efter Hamborg-turen var der enighed om, at vi snart må på tur igen, så det må vi se at få noget gjort ved.

 

Foreningen har i år afholdt en ekstraordinær generalforsamling for at få debatteret i hvilken grad, foreningen skal holde fast i sit oprindelige udgangspunkt fra grundlæggelsen i 1949 - nemlig det faglige. Generalforsamlingen vedtog følgende formulering til vore tysksprogede vedtægter: 

 

»Der Verein vertritt die sozialen, kulturellen und fachlichen Interessen im weitesten Sinne (det kursiverede blev tilføjet) von hauptsächlich dänischsprachigen Journalistinnen und Journalisten in Flensburg und Umgebung«.

 

På den ordinære generalforsamling blev årets FDJ-nål uddelt til formanden. Der var efterhånden ikke flere, man kunne uddele den til.                                                                                    

 

 Hans Christian Davidsen

 

 

 

VIDEOER FRA TUREN TIL HAMBORG:

 

 

 

 

 


 

 

bottom of page