top of page
JOURNALISTFORENING 
KLAR TIL JUBILÆUMSÅR

 

 

FLENSBORG Danske Journalistforening fylder 60 år i år, og det skal markeres med et festarrangement og en foredragsserie om Flensborg Avis. Foredragsaftenerne arrangeres i samarbejde med Historisk Samfund for Sønderjylland og falder sammen med avisens 140 års jubilæum.

 

Første foredrag bliver den 6. maj, når historikeren René Rasmussen, Tønder, fortæller om Flensborg Avis’ historie fra grundlæggelsen frem til omkring Anden Verdenskrig.

 

Den 28. oktober tager historikeren Nils Vollertsen, Slesvig, tråden op fra efterkrigstiden og frem til 1970erne. Der er planlagt et tredje foredrag om Flensborg Avis i moderne tid, men det er endnu ikke helt på skinner.

 

Journalistforeningen markerer desuden foreningsjubilæet med en festaften til efteråret. Det oplyste formand Hans Christian Davidsen på foreningens generalforsamling på Porticus i Flensborg. Han løftede dog ikke sløret for mere, da der stadig er en del aftaler, der skal på plads.

 

På generalforsamlingen var der massivt flertal et sæt nye vedtægter, så foreningens kan godkendes som almennyttig forening og dermed få skattefritagelse.

 

Hans Christian Davidsen fremhævede i sin beretning 2008 for et par gode udflugter til Berlin i Kristi himmelfarts-ferien og til halligerne Øland og Langenæs i september. Sidstnævnte tur foregik med de smalsporede lore-jernbaner gennem Vadehavet.

 

I september stod foreningen sammen med Dansk Centralbibliotek som arrangør af et vellykket fagligt arrangement med ambassaderåd Claus Gade Sørensen. Kasserer Klaus Nielsen var på valg og blev genvalgt. Som revisorer valgtes Jens Nygaard Thomsen og Lars Geerdes.

 

(Fra Flensborg Avis 2009)

 

 

bottom of page