top of page

Af sted på rustne skinner

 

 

(Årsberetningen stammer fra Sydslesvigsk Årbog 2011).

Flensborg Danske Journalistforening har to jernbanenørder i bestyrelsen. De har nu flere gange på en snedig facon fået listet et arrangement med skinner og sveller ind i kalenderen.

I år var det så en udflugt med skinnecykler på den nedlagte jernbane mellem Læk og Valsbøl. Det er 30 år siden, der sidst har kørt et passagertog på strækningen, og det kunne mærkes. Ukrudt og træer er ved at have overta- get flere steder på strækningen. Vi fik trampet godt i pedalerne den lørdag i august og gjorde holdt på en kro undervejs. Det blev en rigtig hyggelig dag, hvor vi så det sydslesvigske landskab fra en lidt andet vinkel.

I det tidlige forår 2011 havde for- eningen et fyraftensmøde med Flensborgs overborgmester Simon Faber. Sammen med Dansk Journalistfor- bunds sydlige kreds i Jylland indbød vi til en uformel snak med spisning på en restaurant i Flensborg. Det blev ogsåen vellykket aften, der blev til gennem et godt samarbejde med journalistkol- leger nord for grænsen.

 

Afslutningen på 2011 blev foreningens julefrokost i Das Kleine Restaurant i Flensborg.

På foreningens generalforsamling i januar 2011 blev der valgt et nyt medlem ind i bestyrelsen i stedet for Klaus Nielsen, der ikke genopstillede. Ny er Hansjürgen Boel Stiller, på hvem der nu hviler et tungt ansvar. Han er nemlig ny kasserer.

Den årlige FDJ-pris gik til Daniel Dürkop. Begrundelsen er lidt ejendommelig. Det viste sig, at foreningen for syv-otte år siden var kommet til at ud- dele prisen til to personer – i samme år. Derfor var Daniel Dürkop røget ud af kronologien på foreningens hjemmeside, og for at få orden i tingene valgte bestyrelsen officielt at tildele ham prisen anno 2011.

I 2012 er der planlagt en studie- og hyggetur til Stockholm. Hans Christian Davidsen

 

bottom of page